overvældet af angst

Vi behøver ikke kæmpe for at komme væk. Hvad sker der, hvis vi lader os flyde med – uden at kæmpe eller flygte. Lige så stille og rolig er med angsten – millimeter for millimeter. Hvor vi lægger mærke til, hvad der sker i vores krop. Angsten er en reaktion. Hvad vil den fortælle?

Nar vi møder angst med nysgerrighed og betragter den, så mister den sin kraft over os.

Du kan her læse 3 bud på, hvordan du arbejder med at være i og træne din opmærksomhed:

✔️VEJRTRÆKNINGSØVELSE

Træn ”boxbeathing”: træk vejret ind, mens du tæller til 4, hold det, mens du tæller til 4, pust ud, mens du tæller til 6, hold det, mens du tæller til 4 – og forfra: 8-10 gange.

Læg mærke til, hvordan det føles undervejs og bagefter.

✔️OPMÆRKSOMHEDSØVELSE:

Vær opmærksom på dit underlag. Læg mærke til, hvad du står på, sidder på eller ligger på. Lav gentagne tryk eller tramp mod underlaget.

Læg mærke til, hvordan det føles undervejs og bagefter.

✔️SPÆND I MUSKLERNE OG GIV SLIP:

Spænd i musklen og giv slip. Efter en kraftig spænding i en eller flere muskler er det lettere at slappe af i kroppen. Når muskelspændingen slippes, bliver åndedrættet roligere.

Læg mærke til, hvordan det føles undervejs og bagefter.

Bliver angsten for overvældende, kan du altid vende blikket udad👀:

Gå lidt rundt, benævn inden i dig selv, hvad du ser i dine omgivelser: et bord, en blomst, et tæppe osv. Det fjerner fokus på at gå ind i det, der trigger angsten.

Træn øvelserne hver dag i 10 minutter, så de er indarbejdet. Det bevirker, de langt bedre kan hentes frem og støtte dig, når du kan mærke angsten og vil øve dig på at være med den. Samtidig har den daglige træning en forbyggende effekt, som støtter dit nervesystems reguleringsevne.

Prøv det! Er du nysgerrig på at arbejde mere med din angst, er du velkommen til at kontakte mig.

Sig nej - sunde grænser

Kender du det at komme til at sige ja til alt for meget, når du i virkeligheden godt kan mærke, du har brug for at sige nej?

Vil du lære at sige nej uden at føle skyld og føle du svigter, dine omgivelser?

I terapi kan du lære at mestre kunsten at sige nej og lære dine egne grænser at kende.

Find ud af, hvordan du stopper med at sige ja, når du mener nej, og hvorfor det er helt afgørende for din mentale sundhed at give dig selv lov til at sige nej.

Vi vil udforske effektive strategier til at sætte grænser og identificere, hvordan du kan lære at sige fra.

Vi vil undersøge, hvor den DÅRLIGE SAMVITTIGHED kommer fra, når du står ved dig selv.

At sige nej uden skyld kræver arbejde, og det involverer at lade dig selv sige nej uden at skulle forklare dig.

Terapien vil lære dig at forpligte dig til at beskytte dine grænser og du vil opleve, det har en kæmpe effekt – især hvis du føler dig OVERVÆLDET i din hverdag.

Så … hvis du er klar til at lære at sige nej uden at føle skyld, og finde dine egne sunde grænser – så lad os arbejde sammen.

Book en tid⤵

https://system.easypractice.net/…/psykoterapeut-mpf…

Gratis telefonisk forsamtale:

📞 93 89 09 90

Mail@sannegrothe.com

🩶Kærligst psykoterapeut MPF Sanne Grothe

Svære følelser

ER DET SVÆRT AT VÆRE MED DINE FØLELSER?

Det er ikke dine følelser, som gør dit liv vanskeligt – det er alt det, du gør for ikke at mærke dem -og være med dem.

Vi kender det alle sammen. De følelser, som er udfordrende for os, som vi endnu ikke kan tåle at rumme -og vi derfor gør en masse for at undgå.

Forsvarsmekanismer er forskellige processer/strategier, vi ubevist har udviklet for at undgå at mærke følelser, som kan føles farlige og svære for os. Disse forsvarsmekanismer har dybe spor tilbage i vores tilknytningshistorie.

Forsvarsmekanismer binder en høj grad af ubevidst energi, hvor der kan findes en stor forløsning, når vi lærer at være med vores følelser.

Forsvarsmekanismerne har spillet en betydningsfuld rolle for os, men vi kan ofte senere i livet opleve, de bliver problematiske for os selv og i samspillet med andre.

Som psykoterapeut arbejder jeg med grundfølelserne: vrede, sorg, glæde, seksualitet og frygt.

Der er mange andre følelser, som er nuancer og gradueringer af vores grundfølelser.

I terapien hjælper jeg DIG med at blive opmærksom på, mærke og udtrykke dine følelser, at lære at acceptere og regulere dem, og at kunne reflektere over og forstå dem.

Det giver en frihed til at være med sig selv og andre.

Har du brug for at arbejde med dine følelser? Du er velkommen!

Kærligst Psykoterapeut MPF Sanne Grothe

Book en tid her:

https://system.easypractice.net/book/psykoterapeut-mpf-sanne-grothe#choose-service

Gratis telefonisk forsamtale

93 89 09 90

mail@sannegrothe.com

Belastningsreaktioner udvikles, når du i gennem alt for lang tid har været i en situation, som har været for meget for dig – og ikke har haft strategier, som har været hensigtsmæssige for dig.

Belastningsreaktioner kan komme til udtryk som eks. stress, angst eller depression.

Behandlingen for belastningsreaktioner hos Psykoterapeut MPF Sanne Grothe er dybt fagligt funderet – og du vil blive mødt med støtte, indsigt og forståelse.

Igennem vores samtaler vil du blive mere opmærksomme på:

• Hvad belastningen handler om i din unikke situation

• Hvordan du kan forstå og arbejde med dine strategier

• Hvordan du kan vende tilbage til en hverdag, hvor du trives

Jeg tilbyder individuelt tilpassede forløb, der tager udgangspunkt i netop din situation med belastning. Jeg vil møde dig med omsorg og empati.

Du vil opleve en systematik og viden i terapien, som giver ny indsigt, nyt håb og en ny vej for dig.

Ring for en gratis telefonisk forsamtale på 📞 tlf 93 89 09 90

Book en tid online på: https://system.easypractice.net/…/psykoterapeut-mpf…

Skriv en mail på 📧 mail@sannegrothe.com

Har du lyst, kan du læse mere her: www@sannegrothe.com

🩶Psykoterapeut MPF Sanne Grothe

Kan være et billede af tekst, der siger "Oplever du... OVERBELASTNING STRESS, ANGST OG DEPRESSION e Samtaleterapii i Lyngby Sanne Grothe Psykoterapeut MPF"

Se indblik og annoncer

Boost opslag

Alle reaktioner:

22

Psykoedukation betyder, du som del af terapien får undervisning om og indsigt i de udfordringer, du oplever.

Du kan gennem psykoedukationen blive bedre til at forstå sig selv, dine følelser og reaktioner. På den måde vil du opleve at blive bedre til at tackle udfordringer i dit liv, fordi du har indsigt i de dynamikkker, der er i spil.

Målet med psykoedukation er dermed at give dig viden, der øger din evne til at tage hånd om dig selv og træffe gode beslutninger i dit liv.

Det kan være psykoedukation i forhold til vores hjerne, nervesystem, angst/stressreaktioner, metoder til regulering af svære følelser og meget mere.

Når du har truffet en beslutning om at starte i terapi hos mig, vil du også blive tilbudt små seancer med psykoeduktation i terapien.

Det vil støtte dig til at få det bedre igennem selvindsigt og forståelse. Ofte vil du opleve at følelserne og dine reaktioner ikke længere ”kører” med dig, fordi du kender mekanismerne bag og det på den måde ikke er så ubehageligt.

Er du nysgerrig på ovenstående, så book en tid hos mig.

www.sannegrothe.com

mail@sannegrothe.com

Tlf: 93 89 09 90 (jeg tilbyder gratis telefonisk forsamtale)

Mange hilsner

Psykoterapeut MPF Sanne Grothe

Velkommen i terapi i Lyngby

Her er lyst og luftigt med plads til samtaler med dig eller jer, som ønsker at blive mere bevidste om dine/jeres mønstre, adfærd og forståelsen af jeres følelser.

Her får du/I redskaber, der kan understøtte din/jeres vej frem mod mere livskvalitet.

Velkommen til!

Hilsner fra

Psykoterapeut MPF Sanne Grothe

Når vi som mennesker føler, vi har meget på vores tallerken eller oplever et mentalt overload, sætter det ofte et øget skub på vores indre kritiker.

Den, der siger, ”du duer jo ikke til det her”, ”hvordan havde du egentlig forestillet dig, du skulle lykkes med det her” eller ”lige om lidt opdager de, du jo slet ikke her styr på det”.

Måske har din kritiker en anden ordlyd?

Hvis vi er pressede i vores hverdag og samtidig udsætter os selv for et indre pres i form af negativ selvforståelse – dialog og tanker, så holder vi os selv fast i en negativ spiral.

Ofte er den form for negative tanker helt automatiserede, hvor det kræver øvelse at skabe en bevidsthed om det, der sker.

Næste gang du oplever at være på vej ud ad det negative spor i forhold til din indre dialog, så stop op, stræk din krop og tag en dyb indånding og udånding, hvor du blæser de negative tanker om dig selv ud.

Så trækker du vejret ind, mens du formulerer en mere positiv og kærlig stemme til dig selv: ”Du gør det godt”, ”fedt, du opdagede, hvor du var på vej hen”, ”Jeg giver mig selv mere plads til at være mig”. osv.

Denne form for arbejde med dine egen tanker og indre dialoger, skaber en ny bevidsthed hos dig, som er med til at balancere dig bedre og løfte din følelse af værdi.

Prøv engang!

Kærligst

Psykoterapeut MPF Sanne Grothe

Starten på 2025 er skudt i gang, og januar er næsten slut.

Måske oplever du at være fuld af optimisme, masser af god energi og er spændt på at se, hvad 2025 har at byde på?

Det kan være, du har det lige omvendt.

Måske sidder du med en følelse af at være låst i dit liv, og dine tanker går i retning af, at 2025 nok bare vil være mere af det samme. Eller måske kæmper du med svære emner, der gør endnu et år svært overhovedet at overskue?

Har du følelsen af at sidde fast i dit liv? Du er ikke alene.

Vi kan føle os alene med følelsen af ikke at være spændte på et nyt år. Det er ikke noget, vi skilter med, når vi føler os triste og modløse. Det kan se ud som om, alle andre har gåpåmod, men faktum er, at mange mennesker kæmper med følelsen af ikke at kunne ændre de ting, vi bokser med.

Det kan være:

✔Livsomstændigheder, der tapper dig for energi, som du føler, du bare ikke kan ændre.

✔At du lever eller arbejder et sted, hvor du ikke føler dig godt tilpas, men som du ikke kan se en vej ud af.

✔Dynamikker i dit parforhold eller andre nære relationer med konflikter, uro og indre tvivl, som du på trods gode intentioner ikke lykkes med at ændre.

✔At du er et sted i livet, hvor du føler dig fastlåst og mangler tro på, at tingene kan forandre sig.

Hvad gør du så? At ændre noget, når du føler, du sidder fast, og du er træt og udmattet, svarer til at hive dig selv op ved håret. Kan du gøre det?

Ofte vil svaret være nej. Det er en proces, hvor vi kan have brug for hjælp. En sparringspartner eller én, der lytter.

Det kan være i denne situation, hvor du tager skridtet til at starte i terapi. Her får du mulighed for stille og roligt at tage fat i det, du oplever at være låst i.

Jeg vil byde dig varmt velkommen i min psykoterapeutiske praksis i Kgs. Lyngby, hvor vores samtaler vil tage udgangspunkt i det, du gerne vil have hjælp til at forandre.

Kærligst Psykoterapeut MPF Sanne Grothe

Book din tid her: https://llk.dk/opoewb

Hvornår virker psykoterapi?

✔️𝐓𝐞𝐫𝐚𝐩𝐢, 𝐝𝐞𝐫 𝐯𝐢𝐫𝐤𝐞𝐫, 𝐡𝐚𝐧𝐝𝐥𝐞𝐫 𝐨𝐦 𝐭𝐞𝐫𝐚𝐩𝐞𝐮𝐭𝐞𝐧𝐬 𝐯𝐢𝐝𝐞𝐧, 𝐞𝐫𝐟𝐚𝐫𝐢𝐧𝐠, 𝐫𝐞𝐝𝐬𝐤𝐚𝐛𝐞𝐫 𝐨𝐠 𝐢𝐧𝐝𝐬𝐢𝐠𝐭 𝐢 𝐬𝐢𝐠 𝐬𝐞𝐥𝐯.

✔️𝐓𝐞𝐫𝐚𝐩𝐢, 𝐝𝐞𝐫 𝐯𝐢𝐫𝐤𝐞𝐫, 𝐡𝐚𝐧𝐝𝐥𝐞𝐫 𝐨𝐦 𝐤𝐥𝐢𝐞𝐧𝐭𝐞𝐧𝐬 ø𝐧𝐬𝐤𝐞 𝐨𝐠 𝐦𝐨𝐭𝐢𝐯𝐚𝐭𝐢𝐨𝐧 𝐟𝐨𝐫 𝐚𝐭 𝐚𝐫𝐛𝐞𝐣𝐝𝐞 𝐦𝐞𝐝 𝐬𝐢𝐠 𝐬𝐞𝐥𝐯.

✔️𝐓𝐞𝐫𝐚𝐩𝐢, 𝐝𝐞𝐫 𝐯𝐢𝐫𝐤𝐞𝐫, 𝐡𝐚𝐧𝐝𝐥𝐞𝐫 𝐢 𝐦𝐞𝐠𝐞𝐭 𝐡ø𝐣 𝐠𝐫𝐚𝐝 𝐨𝐦 𝐅𝐎𝐑𝐁𝐈𝐍𝐃𝐄𝐋𝐒𝐄𝐍 𝐢𝐦𝐞𝐥𝐥𝐞𝐦 𝐤𝐥𝐢𝐞𝐧𝐭 𝐨𝐠 𝐭𝐞𝐫𝐚𝐩𝐞𝐮𝐭.

𝐀𝐭 𝐬𝐞𝐬𝐬𝐢𝐨𝐧𝐞𝐧 𝐛𝐲𝐝𝐞𝐫 𝐩å 𝐌Ø𝐃𝐄Ø𝐉𝐄𝐁𝐋𝐈𝐊𝐊𝐄, 𝐡𝐯𝐨𝐫 𝐦𝐢𝐤𝐫𝐨𝐫𝐞𝐠𝐮𝐥𝐞𝐫𝐢𝐧𝐠𝐬𝐩𝐫𝐨𝐜𝐞𝐬𝐬𝐞𝐫, 𝐨𝐩𝐬𝐭å𝐫.

𝐌ø𝐝𝐞ø𝐣𝐞𝐛𝐥𝐢𝐤𝐤𝐞 𝐫𝐮𝐦𝐦𝐞𝐫 𝐞𝐧 å𝐛𝐞𝐧𝐡𝐞𝐝 𝐨𝐠 𝐞𝐧 𝐟ø𝐥𝐞𝐥𝐬𝐞 𝐚𝐟 𝐬𝐚𝐦𝐡ø𝐫𝐢𝐠𝐡𝐞𝐝, 𝐬𝐨𝐦 𝐚𝐤𝐭𝐢𝐯𝐞𝐫𝐞𝐫 𝐝𝐞 𝐨𝐦𝐫å𝐝𝐞𝐫 𝐢 𝐡𝐣𝐞𝐫𝐧𝐞𝐧, 𝐬𝐨𝐦 𝐛𝐞𝐚𝐫𝐛𝐞𝐣𝐝𝐞𝐫 𝐨𝐠 𝐢𝐧𝐭𝐞𝐠𝐫𝐞𝐫𝐞𝐫 𝐟ø𝐥𝐞𝐥𝐬𝐞𝐫.

𝐑𝐞𝐠𝐮𝐥𝐞𝐫𝐢𝐧𝐠, 𝐝𝐞𝐫 𝐬𝐭𝐢𝐦𝐮𝐥𝐞𝐫𝐞𝐫 𝐡𝐣𝐞𝐫𝐧𝐞𝐧𝐬 𝐟ø𝐥𝐞𝐥𝐬𝐞𝐬𝐦æ𝐬𝐬𝐢𝐠𝐞 𝐬𝐭𝐫𝐮𝐤𝐭𝐮𝐫𝐞𝐫, 𝐨𝐠 𝐬𝐨𝐦 𝐬𝐤𝐚𝐛𝐞𝐫 𝐮𝐝𝐯𝐢𝐤𝐥𝐢𝐧𝐠 𝐨𝐠 𝐟𝐥𝐞𝐤𝐬𝐢𝐛𝐢𝐥𝐢𝐭𝐞𝐭 𝐢 𝐡𝐣𝐞𝐫𝐧𝐞𝐧.

𝐀𝐭 𝐟ø𝐥𝐞 𝐬𝐢𝐠 𝐦ø𝐝𝐭 𝐨𝐠 𝐥𝐲𝐭𝐭𝐞𝐭 𝐭𝐢𝐥, 𝐞𝐫 𝐝𝐞𝐫𝐟𝐨𝐫 𝐞𝐧 𝐯𝐢𝐠𝐭𝐢𝐠 𝐟𝐨𝐫𝐮𝐝𝐬æ𝐭𝐧𝐢𝐧𝐠 𝐟𝐨𝐫, 𝐚𝐭 𝐭𝐞𝐫𝐚𝐩𝐢𝐞𝐧 𝐯𝐢𝐫𝐤𝐞𝐫– 𝐨𝐠 𝐝𝐞 𝐦ø𝐝𝐞ø𝐣𝐞𝐛𝐥𝐢𝐤𝐤𝐞 𝐬𝐤𝐚𝐛𝐞𝐬 𝐢 𝐞𝐧 𝐠𝐞𝐧𝐬𝐢𝐝𝐢𝐠𝐡𝐞𝐝 𝐢𝐦𝐞𝐥𝐥𝐞𝐦 𝐭𝐞𝐫𝐚𝐩𝐞𝐮𝐭 𝐨𝐠 𝐤𝐥𝐢𝐞𝐧𝐭.

𝐇𝐚𝐫 𝐝𝐮 𝐛𝐫𝐮𝐠 𝐟𝐨𝐫 𝐞𝐭 𝐫𝐮𝐦, 𝐝𝐞𝐫 𝐞𝐫 𝐡𝐞𝐥𝐭 𝐝𝐢𝐭 𝐞𝐠𝐞𝐭 – 𝐡𝐯𝐨𝐫 𝐝𝐮 𝐛𝐥𝐢𝐯𝐞𝐫 𝐦ø𝐝𝐭, 𝐥𝐲𝐭𝐭𝐞𝐭 𝐭𝐢𝐥 𝐨𝐠 𝐡ø𝐫𝐭?

𝐒å 𝐛𝐨𝐨𝐤 𝐞𝐧 𝐭𝐢𝐝 𝐭𝐢𝐥 𝐩𝐬𝐲𝐤𝐨𝐭𝐞𝐫𝐚𝐩𝐢: 𝐡𝐭𝐭𝐩𝐬://𝐥𝐧𝐤.𝐝𝐤/𝐩𝐬𝐲𝐤𝐨𝐭𝐞𝐫𝐚𝐩𝐞𝐮𝐭𝐦𝐩𝐟-𝐬𝐚𝐧𝐧𝐞𝐠𝐫𝐨𝐭𝐡𝐞-𝐛𝐨𝐨𝐤𝐨𝐧𝐥𝐢𝐧𝐞

Når vi oplever at være pressede og overvældede i vores liv, har vi en tendens til at blive meget selvkritiske. Vi har en følelse af ikke være gode nok og af ikke at lykkes.

Det er et meget ubehageligt sted at være.

Overbelastning og selvværd hænger sammen på den måde, at når selvkritikken stiger, holder vi vores overbelastning i sving med negativ tale og tanker om os selv – og når vi er overbelastede, falder vores selvværd betydeligt, fordi vi grundlæggende ikke føler os gode nok eller tilstrækkelige.

Den måde vi taler til os selv på, har en afgørende påvirkning af både overbelastningsreaktionerne og selvværdet.

Taler du negativt til og om dig selv, holder du dig selv fast i en negativ spiral, hvor de negative tanker om dig selv fører til negative følelser.

Her er en øvelse, som kan være med til at vende den negative spiral til et bedre sted for dig selv at være:

Øv et positivt selvsprog:

Vær opmærksom på den måde, du taler til dig selv.

Er dine tanker og indre dialog positive eller negative?

Forsøg at erstatte selvkritiske tanker med mere positive og støttende udsagn.

Så når du igen helt på automatpilot taler eller tænker negativt om dig selv i forhold til det, du står i, så STOP op og tag en dyb vejrtrækning, som kan regulere dit nervesystem – og prøv i stedet at sige: ”jeg øver mig i at gøre noget andet. Jeg har det svært, og gør det bedste jeg kan lige nu…”.

Gentag positive affirmationer dagligt for at styrke din tro på dine evner og værdi – du kan skrive ned eller sige det til dig selv i spejlet.

Det virker at se sig selv i spejlet, og f.eks sige: ”jeg er lige som, jeg skal være” – eller ”jeg gør det bedste, jeg kan, i dag”.

God weekend

Kærligst
Psykoterapeut MPF Sanne Grothe

mail@sannegrothe.com

Selvværd og overbelastning