Vi kan alle tåle noget – nogen kan tåle mere – ingen kan tåle alt.
Læs her om stress, terapi og balance.
Stress: Vores alarmberedskab
Stress-reaktionen er vores alarmberedskab. Alarmen sætter i gang, når vi kommer i en udfordrende situation – det kan for eksempel være, når der sker noget uventet. Stress-reaktionen består i, at vores autonome nervesystem sætter i gang, og at produktionen af hormonerne adrenalin og kortisol stiger. Det er hormonerne, der bringer vores krop i alarmberedskab. Vi kan mærke det, ved at vores hjerte slår hurtigt, vi begynder måske at svede, og vi bliver fokuserede på den udfordring, vi står overfor. Reaktionen skærper sanserne og sætter os i stand til at handle hurtigt.
Den sunde reaktion
Fornemmelsen af kroppens alarmberedskab kan være ubehagelig, men alarmreaktionen er helt normal. Får vi løst udfordringen, der stresser os, eller har vi en forventning om, at vi kan løse den, falder kroppens alarmberedskab hurtigt igen. Det er nødvendigt for os at kunne reagere hurtigt i pressede situationer, og stressreaktionen er sund.
Skadelig stress: Den langvarige stress
Den langvarige stress opstår, når de situationer, der stresser os, ikke forsvinder eller bliver håndteret, men fortsætter i uger, måneder eller år. Hvis kroppen igennem længere tid producerer store mængder adrenalin og kortisol, er den i konstant beredskab. Når kroppen på denne måde ikke får lov til at slappe af, bliver det skadeligt for os.
For at få hjælp til at arbejde med balancen i dit liv – inden du mærker tegn på den langvarige stress – kan du vælge gå i terapi.
I gennem nærværende kontakt og støttende samtaler kan du blive opmærksom på dine valg og muligheder – og skabe positive forandringer, der giver dig en bedre balance i din hverdag.
Jeg har indgående erfaring med at arbejde med stressreaktioner, og kan hjælpe dig, hvor du er.
Jeg byder dig velkommen – kontakt mig allerede i dag.
Skriv en kommentar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!