Forbedret livskvalitet samt reduktion af symptomer på stress, angst og depression.

Det er blot nogle af de helbredende faktorer, som titusindvis af mennesker oplever efter systematisk at have trænet mindfulness dagligt i en periode på otte uger.

Jeg opdagede selv mindfulness i forbindelse med min undervisning og en flok meget urolige børn. Søgte her og der og alle vegne efter noget, der kunne regulere dem – i deres kerne. Jeg læste om mindfulness. Og integrerede det i gruppen. Det var mærkbart, hvad det gjorde ved deres fokus.

Siden har jeg selv brugt mindfulness som en pauseknap, hvor jeg vender blikket indad. Mærker efter. Og det virker!

Mindfulness kan beskrives som en form for mentaltræning til at selvregulere opmærksomheden, så den ikke pr. automatik bliver optaget af det, der allerede er sket (fortiden) eller bekymrer sig unødvendigt om det, som endnu ikke er sket (fremtiden) – men forholder sig til nuet på en måde, der er åben og ikkedømmende, uanset om øjeblikket indeholder sorg, glæde, smerte eller frustration. Mange oplever, at de gennem systematisk træning i mindfulness bliver bedre i stand til at tolerere vanskelige kropslige og følelsesmæssige tilstande, og at tendensen til at tænke negativt bliver mindre.

Jeg integrerer ofte mindfulness som delelementer i mine terapeutiske samtaler af den enkle årsag, at vores nervesystem beroligeres og vi lettere kan mærke os selv – og dermed andre.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.